ФИФА и Спортният арбитражен съд създадоха Фонд за правна помощ

Court-of-Arbitration-for-Sport_3246589

ФИФА (FIFA) и Спортният арбитражен съд (CAS) създадоха специален Фонд за правна помощ (FLAF). Основната цел на Фонда е да предостави помощ на заинтересовани страни във футбола, които обжалват решения по дела пред международния спортен арбитраж.

Новият Фонд за правна помощ започва да функционира от 1 февруари 2023 г. Това е първият подобен фонд, посветен изключително на въпроси, свързани с футбола на национално и международно ниво. Той гарантира, че процедурите в Спортния арбитражен съд ще бъдат достъпни за всички физически лица, включително агенти с лиценз на ФИФА. 

Фондът ще покрива съдебни и арбитражни такси, административни и процедурни разходи. В обхвата му попадат ключови оперативни разноски, сред които еднократни разходи за път и настаняване на съответната страна, възнаграждение за адвокат, разходи за явяване на свидетели, вещи лица и преводачи.

Производствата пред Спортния арбитражен съд, финансирани от Фонда, ще бъдат решавани от едноличен арбитър от специализирания футболен списък на CAS, който ще извършва тази дейност pro bono.

По изключение и само веднъж за календарна година, средствата от Фонда ще могат да се използват за финансиране за обучения. Те ще бъдат достъпни за футболни клубове, свързани с асоциация-член на ФИФА и принадлежащи към клубна категория IV от таблицата на ФИФА за категоризиране на клубовете.

Екипът на Адвокатско дружество „Георгиева и Джутев” е на разположение да съветва своите клиенти, клубове, играчи и агенти относно новите разпоредби, приложимите законови задължения, предоставените права и средства за правна защита. 

Свържете се с нас и заявете своята консултация.

ВАЖНО! 

Настоящото изложение не съставлява изчерпателно правно становище, препоръка за действия или бездействия. То отразява единствено мнението на авторите и тяхното тълкуване на приложимото право.

Лицензиране на футболните агенти по обновените пра...
Край на „де-регулацията” на футболните агенти

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Събота, 20 Юли 2024

Символи

© 2018 - 2024. All Rights Reserved. Web Design & SEO by CMS Bulgaria